Bakan Akar 'Kardak Kahramanları'yla

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Kardak kahramanları' olarak bilinen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının seçkin birliği SAT görevlileriyle bir araya geldi.

12.09.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-15:53) Bakan Akar 'Kardak Kahramanları'yla

Bakan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının seçkin birliği SAT çalışanıyla bir görüştü. Hulusi Akar, 'Hadlerini ve boylarını aşarak bize ders vermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil.' diye konuştu.

MSB Hulusi Akar ile TSK komuta kademesi kamuoyunda 'Kardak kahramanları' olarak tanınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının seçkin birliği Sualtı Taarruz Komutanlığı çalışanı ile görüştü.

SAT timlerinin yaptıkları eğitimi takip eden Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de meydana gelen gelişmelerle ilgili, 'Hadlerini ve boylarını aşmak suretiyle bize ders vermeye bize yol göstermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil' ifadelerini kullandı.

Bakan Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İzmir’deki ziyaretleri çerçevesinde Güney SAT Grup Komutanlığı’nda inceleme ve kontrollerde bulundu.

Helikopterle SAT timlerinin yer aldığı bölgeye giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, orada SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe aracılığıyla karşılandı ve ön bilgi aldı.

Ardından Bakan Akar ve Komutanlar SAT timleri aracılığıyla yapan yüzer etkenlere yönelik eğitimi izledi. SAT Komutanlığı envanterindeki farklı çeşitte silah sistem ve deniz araçları kullanılarak hedefler başarılı bir şekilde imha edildi.

Hulusi Akar ile TSK komuta kademesi, SAT etkenlerine verilen vazifeleri başarılı bir şekilde tamamlayan ekibi tebrik etti.

'SONUNA KADAR MÜCADELE'

Eğitimin akabinden SAT çalışanı ile SAT kursu alan kursiyerlere konuşan Bakan Akar, seçkin timleri harekatın istikametini değiştirebilecek, cenk sahasını şekillendirebilecek stratejik kuvvetler olarak nitelendirdi.

SAT çalışanının tatbikatları ve bugüne dek yaptıkları görevlerle duydukları gururu belirten Bakan Hulusi Akar, bir askerin en kritik özelliğinin savaşma gayret ve istikrarlılığı olduğunun altını çizdi. Bakan Akar, 'Bir askerin en büyük yeteneği, kazanımı, değeri savaşma azim ve kararlılığı. Sonuna kadar mücadele. Bunun eğitimini buralarda alacağız. Buradaki eğitimlere değer vereceğiz. Bu eğitim çerçevesinde elimizden gelen neyse yapacağız ve inşallah bu çerçevede mevcut olan üstün seviyenizi çok daha ileri götürerek herhangi bir yerde ve zamanda bir görev verildiği zaman bunları inşallah TSK'nın şanlı tarihinde olduğu gibi başarıyla yapmanın huzurunu yaşayacağız' şeklinde konuştu.

'ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ ANLAYIŞI İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Savunma ve askeri meselelerin yanında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerden de söz eden Hulusi Akar, 'Her zaman söylediğimiz gibi biz barıştan, diyalogtan, siyasi çözümlerden yanayız. İyi komşuluk ilişkileri ve anlaşmalara, herkesin hukukuna saygılıyız ancak bunun yanı sıra ülkemizin, milletimizin hak alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamakta son derece azimli kararlıyız ve buna muktediriz. Ne zamana kadar? Ölünceye kadar. Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

'HÜR DOĞDUK, HÜR YAŞARIZ'

Asil milletinin bağrından çıkan TSK'nın akıl, bilim, anayasa, yasalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla halkın emrinde vazifesinin başında olduğunu dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

'Binlerce kilometreden gelip burada rol kapmaya çalışanlar var. Hadlerini ve boylarını aşmak suretiyle bize ders vermeye bize yol göstermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Biz hür doğduk, hür yaşarız. Egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için mücadeleye hazırız ama bizim tercihimiz diyalog ve siyasi çözümlerdir. Gerektiğinde de hakkımızı, alaka menfaatlerimizi koruyabilmek, bunları kazanabilmek için yapmamız gereken neyse bunları yapacağız.'

Bakan Hulusi Akar’ın ziyareti esnasında giydiği kamuflaj ceket ile şapka ilgi çekti. SAT personeli aracılığıyla da kullanılan konu olan kıyafetlerde Milli Savunma Bakanlığı (MSB) logosu yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal