Bakan Akar Açıkladı! Operasyon Bölgelerinde Covid-19 Görüldü mü?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak gençlerimizin hepsi teste tabi tutulacak. Sonuç belirlendikten sonra birliklerine sevk edilecekler" dedi.

15.05.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-16:53) Bakan Akar Açıkladı! Operasyon Bölgelerinde Covid-19 Görüldü mü?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şimdiye dek operasyon bölgelerinde Covid-19 vakası görülmediğini belirtti.

Bakan Hulusi Akar "5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak gençlerimizin hepsi teste tabi tutulacak. Sonuç belirlendikten sonra birliklerine sevk edilecekler" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir televizyon programına dahil olarak, coronavirüs önlemleri çerçevesinde, kışlalarda ve operasyon bölgelerinde alınan tedbirleri paylaşan Akar, operasyon bölgelerinde şu anada kadar coronavirüs tespit edilmediğini bildirdi.

Askıya alınan terhis işlemlerinin 31 Mayıs'tan itibaren başlayacağını açıklayan Bakan Akar, bedelli askerlikte ilk alımın da 5 Haziran'da başlayacağını belirtti.

Akar, "Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran'dan başlatacağız. 1 Haziran'dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz. 31 Mayıs'tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran'dan itibaren başlayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran'da başlayacak. Askere alınacaklara da koronavirüs testi yapılacak" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal