Bakan Açıkladı! Hatay Yangınında Sabotaj İhtimali Var

Hatay'daki orman yangınının takip ve koordinesi için Hatay'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmalarını inceledi. Bakan Pakdemirli, sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu ama henüz bir bulguya rastlanmadığını söyledi

27.10.2020-21:32 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-03:27) Bakan Açıkladı! Hatay Yangınında Sabotaj İhtimali Var

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangınının takip ve koordinesi için Hatay'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, helikopterle bölgede incelemede bulunduktan sonra karadan da incelemelerini sürdürdü.

İncelemeler sırasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Pakdemirli, Mersin'in Anamur ilçesinde, Adana'nın Kozan ilçesinde ve İskenderun'daki yangınların son durumu hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde bugün 17 yangınla mücadele ettiklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, Anamur ve İskenderun'daki yangınlar hariç hepsinin kontrol altına alındığını kaydetti.

'YANGINA BÜTÜN GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDİYORUZ'

Anamur'daki yangına 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle müdahale ettiklerini aktaran Bakan Pakdemirli, önlem amaçlı Uçarı Mahallesi'nin boşaltıldığını ancak yangını kontrol altına alma çalışmalarının iyiye gittiğini vurguladı. Bakan Pakdemirli, İskenderun'da 14.25'te çıkan yangına 14.35'te ilk müdahalenin yapıldığını belirterek, “139 arazöz, 15 dozer ve 650 personel yangına müdahale ediyor. 30 derece sıcaklığın olduğu, nemin 30 civarında gittiği dik koşullar altında bugün maalesef yangın sarp koşullar altında ilerledi.

'ÖNCELİĞİMİZ YERLEŞİM YERLERİ'

Buradaki önceliğimiz yerleşim yerleri diyen Pakdemirli, 'Sarıseki Mahallesi'nde bazı tahliyeler yapılmıştı ancak vatandaşlar da bu evlerine geri döndü. Yangının çıkış sebebi olarak da otoban kenarından çıktığı varsayılıyor. Bununla ilgili valiliğimiz tarafından herhangi bağlantı bulunmadı. Taş ocağının karşı tarafındaki yangın şu an en büyük odak noktamız. Coğrafi şartların sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerine devam etmesi biraz daha çalışma koşullarımızı daha zorluyor ancak en kısa zamanda kontrol altına alma noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal