Bakan Açıkladı! Afrin Bundan Sonra Nasıl Yönetilecek?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’de ilerleyen süreçte meydana gelecek gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerektiğini ifade etti.

22.03.2018-11:16 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-12:04) Bakan Açıkladı! Afrin Bundan Sonra Nasıl Yönetilecek?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz. Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşlere destek veriyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi olacak. Kötü muamele ve yağmalara kesinlikle karşıyız. Güvenlik kuvvetlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna izin vermez. Bu iddialar da inceleniyor" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, "Afrin'deki siviller gelişmelerden umutlu. Afrin, Afrinlilerindir. Bundan dolayı bölgeyi onların yönetmesi lazım. Buralardan ayrılmak zorunda kalan insanların da geri dönmesi gerekiyor. Bunu desteklememiz lazım. Gönüllü dönüşten bahsediyorum, kimseyi zorlamıyoruz. Afrin bölgesine, gerek Türkiye'deki gerek başka bölgelere kaçmak zorunda olan kardeşlerimiz geri dönebilecekler. Burada özellikle uluslararası kuruluşlara ve bazı ülkelerede ulaşmak istiyorum. Afrin hakkında gereksiz yere Türkiye'ye suç bulmak yerine, bu insanlar buraya nasıl dönebilir bunu tartışmalılar. Ama insanların burada temel ihtiyaçları var. Bu konuda herkesin hassas olması gerekiyor. İlerleyen dönemde yoğun bir şekilde bu çalışmalara devam edeceğiz. Biz Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü herkesten çok destekledik.’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal