Bahçeli'nin "Meral Hanım'ı İkna Edin" Çıkışının Sebebi Belli Oldu!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Meral hanım ikna edilmelidir" sözleri ile alakalı flaş bir iddia ortaya atıldı. Söylenene göre Bahçeli bu çıkışı, İYİ Parti'den AK Parti'ye geçişleri engellemek için yapmış.

26.07.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-13:01)

Meral Akşener'in 'aday olmama kararım net" açıklamasıyla İYİ Parti'de işler biraz daha karmaşıklaştı. Her ne kadar Başkanlık Divanı "Tek teklifmiz Akşener, ikna edeceğiz" kararı verse de, İYİ Parti kulislerinde Akşener'in geri adım atmasının zor olduğu söyleniyor. Esas bomba haber ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Koray Aydın ve arkadaşları Hanımefendiyi kesinlikle ikna etmeliler" sözlerinin perde arkasıyla alakalı olarak konuşuluyor. Akşener dün yaptığı "Aday olmama kararım net" açıklamasının, Bahçeli'nin planını bozmaya dönük bir hamle olduğu ifade ediliyor.

Devlet Bahçeli'nin planı ne?

Meral Akşener "kararım kesin" diyerek oyunu nasıl bozdu?

AKŞENER, BAHÇELİ'NİN SİYASİ HESABINI ŞAŞIRTTI

İYİ Parti 12 Ağustos günü 2. Olağanüstü Kurultay'ını yapacak. Meral Akşener'i yeniden aday olmaya ikna etmek için çalışmalar devam ederken, İYİ Parti kulisleri de kaynamayı sürdürüyor. Akşener'in dünkü, "Kurultayda aday olmama kararım nettir. Partimiz yoluna yeni idare ile devam etmeli" açıklaması ile, kısa bir zaman önce "Hanımefendiyi kesinlikle ikna etmeliler" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi hesaplarının şaştığı söyleniyor.

BAHÇELİ ELİNDEKİ KOZU KAYBETMEMEK İÇİN

Bahçeli'nin Meral Akşener'in istifadan döndürülmesi için yaptığı talebin altında, AK Parti'ye karşı elindeki kozları yitirmeme isteği olduğu söyleniyor. Şu anda ittifak partneri olarak partisinin güçlü olan elinin zayıflamasını istemediği söylenen Bahçeli'nin, Meclis'te 290 sandalyesi olan AK Parti'nin, İYİ Parti'den 11-12 milletvekilinin dahili ile çoğunluk rakamı 301 sandalyeye varması olasılığına sıcak bakmadığı söyleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal