Bahçeli'den Beklenen Erken Seçim Açıklaması!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram namazının ardından merhum Alparslan Türkeş'in Beştepe'de bulunan mezarına ziyaret gerçekleştirdi.

21.08.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 21.08.2018-17:43) Bahçeli'den Beklenen Erken Seçim Açıklaması!

Mezarın başında nöbet tutanların bulunduğu yanında kısa bir süre oturan Bahçeli, buradan ayrılırken basın çalışanlarına önemli bilgiler verdi. Bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı idrak ettiğini ifade eden Bahçeli, Türk milleti olarak da böyle bir bayramı heyecanla kutlama arzusu taşıdıklarını fakat İslam dünyası ile Türkiye'nin önemli sorunlar ve sıkıntılar yaşadığını belirtti. Bahçeli, ilerleyen günlerin Türkiye ve İslam alemi için çok daha güzel olacağını söyledi.

Basın çalışanlarının sorularını cevaplayan MHP Lideri, "ABD Başkanının yeni konuşması oldu. 'Türk milletini seviyorum, Erdoğan ile de iyi geçiniyorduk ama Brunson mevzusunda anlaştığımızı düşünmüyoruz' ifadeleri oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" tarzındaki soruya, "Brunson'u bizden daha fazla sevenle bizim işimiz yok" yanıtını verdi.

Bahçeli, MHP'de yerel seçim çalışmalarının ne zaman olacağı sorusuna, "Şu an Türkiye'nin çok önemli ekonomik ve siyasal sıkıntılar içerisinde olduğu zamanda bazı çevreler erken seçimi gündeme taşıyor. Bu yanlıştır. En geç 31 Mart 2019 tarihinde mahalli idareler seçimlerinin yapılması gerekli. Bunu seçim tarihi ile değerlendirdiğimizde 1 Ocak 2019 tarihinde mahalli idareler seçim sürecine Türkiye resmen YSK'nın verdiği takvim çerçevesinde girecek. Hal böyle olunca zaman çok kısadır. Hele hele her partinin 20 binden fazla belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha da daraltmak Türkiye'yi mahalli idareler seçimleri münasebetiyle bir başka krize götürmek olur. Onun için mahalli idareler seçimleri zamanında gerçekleştirmeli" şeklinde açıklamalarda bulundu.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK MÜMKÜN DEĞİL

Bahçeli, Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de AK Parti ile ittifak görecek miyiz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

‘Mahalli idareler seçimlerinde siyasi partiler içerisinde ittifak mümkün değildir. Çünkü her ilçe ve beldede belirlenen adaylar ya akrabalarıyla, ya komşusuyla, ya köylüsüyle bir dayanışma sergileyerek seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde farklı partilerden insanlarda yer almaktadır. Yani doğal bir ittifak adayın veya belediye meclis üyesi insanların varlığıyla gerçekleştirilmekte. Bazıları vardır hiç oy kazanamamakla, bazıları vardır hiç beklemedikleri yerden oy almakta. Onun için siyasi partiler arası bir ittifak şeklinde değerlendirilerek birilerinin Millet İttifakı'yla tekrar bir yarışa sokma hevesi kursaklarında bırakılır. Böyle bir şey mümkün değildir. İsterse denesinler Millet İttifakı'nı, HDP'yi de dahil etmek suretiyle. Farklı adaylar çıktığı zaman ne CHP, ne de diğerleri o adaylar etrafında bir beraberlik sağlamakta sıkıntı çeker.’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal