Bahçeli-Akşener Gerginliğinde Tansiyon Düşmüyor! Mahkemeye Gidecekler

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasındaki gerginlik devam ediyor. Bir grup MHP'linin Akşener'in evini basması ile tavan yapan gerginlikte, Akşener, Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacak.

12.10.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-09:21) Bahçeli-Akşener Gerginliğinde Tansiyon Düşmüyor! Mahkemeye Gidecekler

İYİ Parti Genel Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki gerginlik artıyor. İkili arasındaki tansiyon, bir grup MHP'linin Akşener'in evine basmasıyla zirveye tırmanmıştı. Akşener, sosyal medya sayfası üstünden kendisini tehdit edip, hedef gösterdiği sebebi ile Bahçeli hakkında hafta başında suç duyurusunda bulunma kararı verdi.

İKİLİ ARASINDAKİ SÖZLÜ ATIŞMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, TBMM'nin yeni yasama senesindeki ilk Meclis grup görüşmesinde "Saray yancısından milliyetçi olmaz. Milliyetçiden de Saray paspası olmaz" açıklamasına MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Bu hanımefendiye son uyarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP'ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tavrını sürdürürsen neticelerine katlanmak mecburiyetinde kalırsın" sözleriyle cevap vermişti.

AKŞENİR'İN EVİNİN BASILMASI

Sonrasında da içlerinde MHP Üsküdar İlçe Başkanı ve teşkilat mensuplarının da olduğu bir grup gece saatlerinde Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde Bahçeli lehine sloganlar atarak protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Bahçeli de "partiden izin almadan" bu eylemi gerçekleştiren Üsküdar ilçe teşkilatını vazifeden almıştı. Meral Akşener evinin önünde protesto gerçekleştiren ülkücüler için dava açmayacağını söylemesine rağmen, 11 kişi gözaltına alınmıştı.

BAHÇELİ'YE SUÇ DUYURUSU

Bu olayın sonrasında Akşener, Bahçeli'yi etiketleyerek, "Başka anaların çocuklarının üstünden yiğitlik yapılmaz, yüreğin yetiyorsa kendin gel bekleriz" mesajını yayınlamıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de son grup toplantısında buna değinerek, "Bu çağrıpis bir çağrıydı, tehlikeli bir meydan okumaydı. Türk'ün töresidir, davet varsa, icabet eden de olacaktı, gerçekten olmuştur" açıklaması yapmıştı.

Akşener, Bahçeli'nin hem sosyal medya sayfası üstünden hem de grup toplantısındaki açıklamalarında açıkça kendisini hedef gösterdiği sebebi ile suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor. Akşener'in suç duyurusunun nedenini ise Bahçeli'nin "son uyarımdır" sözüyle kendisini hedef koyduğu ve bu açıklamayı gören bazı ülkücülerin de bunu "mesaj" olarak düşünüp, evinin önünde eylem yaptığı savına dayandırdığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal