Bahçeli Esed'e Ateş Püskürdü

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Beşar Esed'in PYD ile Türkiye'ye karşı Afrin'de ittifak kurmasının intihar olacağını belirtti. Bahçeli, 'Esed PYD ile aynı cephede olursa sonuçlarına katlanır' dedi.

20.02.2018-17:57 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-20:32) Bahçeli Esed'e Ateş Püskürdü

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Beşar Esed'in PYD ile ittifak kurarak Afrin'e gireceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Grubunda açıklamalarda bulunan Bahçeli, 'Esed PYD ile aynı cephede olursa sonuçlarına katlanır' dedi.

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

Esad Afrin'e gelirse, PKK,YPG ile aynı cephede olursa sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır. Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Bu nasıl bir yanılgıdır. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır ancak Esad, kendi sınırlarından bize yönelen terör tehditlerine karşı başa çıkmak için mücadeleye yönelmemiştir. Afrin'de açık taraf alması felakete davetiye işlevi görecektir. Türkiye, Afrin'de bir savaşın tarafı değil, teröre karşı haklı bir operasyonun içindedir. Suriye yönetiminin Türk ordusuna işgalci demesi de yalnızca hezayandır. Kimsenin toprağında elimiz yoktur.. Ama kimsenin de topraklarımızda gözünün olmaması tarihi bir mecburiyettir. Gözü olan varsa, o gözü çıkarmasını, çomak sokmasını çok iyi bilir, çok da iyi yerine getiririz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal