Azerbaycanlı Sanatçı Azerin'den Canlı Yayında Sert Tepki: Azeri Değil, Azerbaycan Türküyüm

Bir TV kanalındaki canlı yayına bağlanan sanatçı Azerin, programda kendisinin 'Azeri sanatçı' ifadeleriyle tanıtılmasına 'Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm' ifadeleriyle tepki gösterdi.

02.10.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-10:11)
CNN Türk kanalında yayınlanan Tarafsız Bölge programına bu hafta, Azerbaycan Ermenistan hududunda meydana gelen çatışmalar tartışıldı. Ahmet Hakan'ın moderatörlük yaptığı programın bu haftaki konukları, Mehmet Metiner, Hakan Bayrakçı, Nazif Okumuş ve Çırpınırdı Karadeniz şarkısıyla tanınan Azerin oldu.

'AZERİ SANATÇI DEĞİLİM, AZERBAYCAN TÜRKÜYÜM'

Programa video konferansla katılan sanatçı Azerin'in ifadeleri sosyal medya üzerinden oldukça ilgi topladı. Programda Azeri sanatçı olarak tanıtılmasına tepki veren Azerin, şu ifadelerle rahatsızlığını dile getirdi:

'İsmimin altında Azeri Sanatçı diye bir yazı gördüm. Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm. Bana Azerbaycanlı diyebilirsiniz. Ama Azeri demeyin bana.'

AZERİN KİMDİR?

Azerin, Azerbaycanlı bir şarkıcıdır. Daha beş yaşında iken Azerbaycan Devlet Radyo programında şarkı söylemeye çağrılmış, ufak yaşlarda devlet büyüklerinin karşısında pek çok kez sahne deneyimi elde etmişti. Azerin 1985 yılında Moskova'da, 1986 yılında Gürcistan'da katılım sağladığı uluslararası şarkı yarışmalarında derece elde etmiştir. 1990 senesinde Müzik Akademisine girmiştir.

1994 yılında ülkemize gelen ses sanatçısı, orada da müzik ve sahne eğitimine sürdürmüştür. Sanatçı, seslendirdiği 'Çırpınırdı Karadeniz' şarkısıyla ünlenmiştir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal