Azerbaycan'dan 185 Türk Vatandaşı Getirildi!

Ölümcül ve bulaşıcı coronavirüs salgınıyla sadece yurt içinde başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştirmekle kalmayan Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını kimsesiz bırakmadı. Bu doğrultuda Azerbaycan'dan 185 Türk vatandaşı getirildi.

23.04.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-17:37)  Azerbaycan'dan 185 Türk Vatandaşı Getirildi!

Azerbaycan'daki, içinde 3 bebeğin de yer aldığı 185 Türk vatandaşı, coronavirüs (Covid-19) mücadelesi sebebiyle Türkiye'ye tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yönlendirmesi ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla yürütülen  tahliye süreci çerçevesinde, Azerbaycan'dan Türk vatandaşlarını getiren THY "Kilis" uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı.

Uçağa ilk olarak alınan sağlık çalışanları yolcuların ateş ölçümünü yaptı. Ardından bebek arabaları ve yolcuların valizleri uçaktan indirildi.

Sonrasında pasaportların kontrol edilmesinin ardından yolcular, uçaktan sırayla aprona inip valizlerini alarak otobüslere sevk edildi. Bu sırada bastonla adım atan 59 yaşındaki Hanife Mandacı ile bazı erkek yolcuların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Türk bayrağı taşıdığı dikkatten kaçmadı.

Söz konusu yolcular, karantina sürecinde zaman geçirecekleri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna götürülmek üzere Zonguldak'a doğru hareket etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal