Azerbaycan Ordusu Kelbecer'e Girdi!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan ordusunun 27 yıldır işgal altındaki Kelbecer'e girdiği belirtildi.

25.11.2020-00:14 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-01:41) Azerbaycan Ordusu Kelbecer'e Girdi!

Geçtiğimiz haftalarda Putin,Aliyev ve Paşinyan'ın imzaladığı antlaşma sonucunda Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni askeri birliklerin geri çekilmesiyle Azerbaycan ordusu 27 yıl önce işgal edilen Kelbecer şehrini zulümden ve esaretten kurtardı.

'AZERBAYCAN'DA KUTLAMALAR BAŞLADI'

Ermenistan'ın sadece 44 günde tarihi bir hezimet yaşamasının ardından Azerbaycan ordusunun yapılan antlaşma neticesinde Kelbecer'e girmesinden sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü olmak üzere birçok şehirde Azerbaycan vatandaşları konvoylar halinde şehirde kutlamalar yapmaya başladı.

'NE OLMUŞTU'

Azerbaycan güçleri karşısında hezimete uğrayan Ermenistan, Rusya'nın arabuluculuğunda 9 Kasım'da ateşkes anlaşması imzalamak zorunda kalmıştı.

Azerbaycan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın deyimiyle "şartları çok ağır" olan bu anlaşmayla Dağlık Karabağ içinde ilerlediği alanlarda kontrolü sağladı. Bakü Yönetimi ayrıca, işgal altındaki yedi rayondan (bölgeden) Ermenilerin çıkmasını da garanti altına almış oldu.

 

 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal