Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov Türkiye'ye Geliyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklama ile duyuruldu.

10.08.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-11:58) Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov Türkiye'ye Geliyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği Dışişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

DIŞİŞLERİ BAKANI SIFATIYLA İLK YURTDIŞI SEYAHATİ

'Söz konusu ziyaret, Bakan Bayramov'un Dışişleri Bakanı sıfatıyla yurtdışına gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacaktır. Ziyaret sırasında, ikili ve bölgesel konular ile küresel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.'

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA NELER OLDU?

Ermenistan’ın geçtiğimiz haftalarda Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği saldırılar gerilimi tırmandırırken Ermeni silahlı kuvvetleri, ağır makineli tüfekler, el bombaları, keskin nişancı tüfekleri kullanarak ateşkesi bozmuştu. 70 kez ihlal edilen ateşkesin sonucunda 4 Azerbaycan askeri şehit olmuştu.

Azerbaycan da Ermenistan tarafından yapılan saldırılara karşı cevap vermiş ve askeri arazi üzerindeki askeri araçları imha etmişti. Ermenistan geri çekilmek durumunda kalırken 30 askeri de ölmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal