Ayrıntılar Netleşmeye Başladı! İşte Yeni Askerlik Sistemi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önderliğinde yeni askerlik sistemine yönelik beklenen toplantı yapıldı. Gerçekleşen toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi detayları görüşüldü.

08.12.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-10:57)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önderliğinde yeni askerlik sistemine yönelik beklenen toplantı yapıldı. Gerçekleşen toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi detayları görüşüldü. Çalışmaların devam ettiği askerlik sisteminde yapılması beklenen değişiklikte, kısa ve uzun dönem askerliğin 9 ay olması düşünülüyor. Bedelli askerliğinde kalıcı hale getirilmesi hedeflenen sistemde yükümlüler üç aylık zorunlu temel eğitimlerinden sonra belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliğini yapmış olacak. Ayrıca çalışmada üstünde durulan meselelerden bir tanesi de mesleğe göre uygun zaman dilimlerinde askerlik yapılabilmesi.

'YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AYRINTILI BİR ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLDÜ'

Bakanlık toplantıyla alakalı, 'Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın önderliğinde Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşen ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'le beraber Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcılarının da yer aldığı toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi detaylı bir şekilde görüşüldü.' ifadeleri kullanıldı.

KISA VE UZUN DÖNEM ASKERLİK 9 AY OLACAK

Plana göre halen 12 ay uzun dönem ve 6 ay kısa dönem olarak yapılan zorunlu askerlik her yükümlü için aynı sürede, yani 9 ayda bitecek. Bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesine ilişkin yapılan çalışmaya göre üç aylık zorunlu temel eğitimden sonra yükümlüler belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliği yapmış olacak.

MESLEĞE GÖRE UYGUN ZAMANDA YAPILABİLECEK

Çalışmada, öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcular da gündeme geldi. Yükümlüler, kendilerine uygun zaman dilimlerinde askerliğe gidebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal