AYM'den Enis Berberoğlu Kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), Enis Berberoğlu'nun 2. defa yaptığı bireysel başvuru için tekrar 'hak ihlali' hüküm erdi. Oy çokluğu ile alınan kararın bir emsali tekrar yargılama yapılmak için İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne yollanacak.

21.01.2021-12:39 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-12:39) AYM'den Enis Berberoğlu Kararı

Anayasa Mahkemesi, Enis Berberoğlu'nun bireysel müracaatı için oybirliğiyle ihlal kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Enis Berberoğlu'nun Anayasa Mahkemesi hükmünün gereğinin yerine getirilmemesi sebebiyle yaptığı 2. bireysel müracaatı Mahkeme, 17 Eylül 2020'de Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi çalışma yapma hakkı ile şahıs hürriyeti ve güvenliği hakkının çiğnendiği sebebiyle yaptığı bireysel müracaatı masaya yatırmış ve oy çokluğu ile hak ihlaline karar vermişti.

Hüküm, ihlalin neticelerinin ortadan kaldırılması için tekrar yargılama yapılmak için yollanmış, fakat İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tekrar yargılamaya yer olmadığına karar vermişti. Bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan karşı durma neticeye ulaşamayınca Enis Berberoğlu, Anayasa Mahkemes'ne 2. defa bireysel başvuru yapmıştı. Enis Berberoğlu müracaatında, AYM ihlal kararının gereğinin yerine getirilmemesi sebebiyle seçilme ve siyasi çalışma yapma hakkı ile şahıs hürriyeti ve güvenliği hakkının bozduğunu ileri sürmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal