AYM Üyesi Engin Yıldırım Özür Diledi

Sosyal medya hesabından "Işıklar yanıyor" şeklinde paylaşım yapan Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, paylaşımı nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

14.10.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-13:43) AYM Üyesi Engin Yıldırım Özür Diledi

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafıyla birlikte "Işıklar yanıyor" yazılı bir paylaşımda bulundu. Paylaşım sosyal medyanın gündemine otururken, hükümet temsilcileri, bakanlıklar, siyasiler ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi. AYM üyesinin bu paylaşımına İçişleri Bakanlığı'ndan "Işıklarımız hiç sönmüyor" şeklinde yanıt geldi.

"Darbe iması" olarak değerlendirilen paylaşımın ardından Yıldırım, "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" şeklinde açıklama yapmıştı.

"PAYLAŞTIĞIM MESAJ DOLAYISIYLA ÖZÜR DİLİYORUM"

Yeni bir açıklama yapan Engin Yıldırım, paylaşımından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek kamuoyundan özür diledi. Yıldırım, kasıtlı şekilde hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmasının söz konusu olmayacağını ifade ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgıyla yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal