Aykut Erdoğdu’dan İBB Çarkı: Yolsuzlukla Suçladığı Çağlar’ı İmamoğlu İşe Alınca ‘Üstadım’ Dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2012 yılında yolsuzlukla suçladığı Can Akın Çağlar, İBB'ye Genel Sekreter olarak atanınca çark etti. Aydoğdu yaptığı açıklamada kendisi meslektaşım ve üstadımdır dedi.

10.07.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-13:59) Aykut Erdoğdu’dan İBB Çarkı: Yolsuzlukla Suçladığı Çağlar’ı İmamoğlu İşe Alınca ‘Üstadım’ Dedi

Geçtiğimiz günlerde Can Akın Çağlar, Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanırken, gündeme CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Çağlar ile ilgili açıklamaları geldi. 

Erdoğdu, 2012 yılınca yaptığı bir basın toplantısında, o dönem Ziraat Bankası'nda görev alan Can Akın Çağlar'ı yolsuzlukla suçlamış ve görevinden alınmasını istemişti. Erdoğdu o dönem yaptığı açıklamalarda, Çağlar döneminde, 20'nin üzerinde şirketi olan Dursun Akdağ'ın henüz şirketlerini kurmadan her bir şirketi için 7-7,5 milyon TL tutarında kredi aldığını söylemişti.

ERDOĞDU, YOLSUZLUK AÇIKLAMALARININ TAM TERSİ TUTUM SERGİLEDİ

Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan Erdoğdu, o dönem yaptığı açıklamaların tam tersi bir tutum sergiledi. Çağlar'ı Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığı yıllardan tanıdığını söyleyen Erdoğdu, 'Kendisi meslektaşım ve üstadımdır.' dedi.

Atamadan sonra çark eden Erdoğdu, Çağlar'ın bütün iddialardan aklandığını öğrendiğini söyledi ve 'Çok yakından olmasa da Hazine’de çalıştığım yıllardan tanıdığımı insan olarak iyi bir olduğunu, o yıllarda etliye sütlüye pek bulaşmayan teknokrat görünümlü biri olduğunu, ancak daha önce İslamcı bir finans kuruluşunda yönetici olduğunu ve daha sonra da AKP döneminde yükseldiğini söyledim. Ayrıca Partimize gönül ve hizmet vermiş bürokratlardan bir atama yapılmasının daha uygun olacağını söyledim.' dedi.

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962 yılında Sivas'ta doğan Can Akın Çağlar, lise ve üniveriste eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1983'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Çağlar, yine İstanbul Üniversitesi'nde Bankacılık bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

İş hayatına Hazine Müsteşarlığı'nda (Bugünkü adı ile BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı  olarak başladı. Görevde bulunduğu 10 yıl boyunca Türkiye'de faaliyette bulunan birçok kuruluşta denetim görevini üstlendi.

Çağlar, 8.5 yıl boyunca Ziraat Bankası'nda Genel Müdürlük görevi yürüttü. İBB Genel Sekreterliğinden önce ise Eureko Sigorta AŞ YK Başkanvekilliği görevini yürüttü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal