Aydos'taki Yangına Müdahale Eden İtfaiyeciye Silahlı Saldırı

İstanbul'da, Kartal'daki Aydos ormanlarında meydana gelen yangını söndürmek isteyen bir itfaiyeci silahlı saldırıya uğradı.

26.08.2020-08:00 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-11:07) Aydos'taki Yangına Müdahale Eden İtfaiyeciye Silahlı Saldırı

İstanbul'un en yüksek tepesi olan Aydos'ta haftalardır orman yangını çıkıyor.

Bu doğrultuda aktarılan bilgiye göre en son çıkan yangına müdahale edilmesi için Kartal Aydos Orman İşletme Müdürlüğü harekete geçti.

Bölgeye doğru yola çıkan Yakacık İtfaiye İstasyonu personeline araçtan indiğinde av tüfeğiyle ateş edildi. İtfaiye personeli Yasin Öztürk, saçmanın karnını sıyırması sonucu hafif şekilde yaralandı.

Ateş eden iki şüpheli olay yerinden hızla uzaklaştı, yangın ise itfaiye ekipleri tarafından kontrol edildi.

İhbar üzerine olay yerine asayiş, özel harekat ve olay yerine inceleme ekipleri gönderildi.

Polis ekipleri tarafından bölgede geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı ve kaçan şüphelilerin yakalanması için işlem başlatıldı

Şüphelilerin, ormandaki elektrik panosundan çaldıkları kabloları yaktıkları ortaya çıktı.

Aydos Orman İşletme Müdürlüğü görevlisi Celil Eroğlu, konuya yönelik bir açıklama gerçekleştirdi.

Eroğlu, orman yangınlarına karşı sürekli devriye attıklarını ve bu esnada alevlerin fark edilmesi üzerine durumu itfaiyeye bildirdiklerini belirtti.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme hortumunu çıkarırlarken ormandan ateş edildiğini belirten Eroğlu, daha sonra polis ekiplerine haber verdiklerini kaydetti.

Yaralanan itfaiye personeli Yasin Öztürk ise ihbar üzerine olay yerine geldiklerini, alevi gördükleri yerde araçtan indikleri sırada ateş edildiğini duyduklarını ve silah sesiyle birlikte karnında bir yanma hissettiğini söyledi.

Yangını söndürdüklerini ve daha sonra üzerindeki kıyafetleri çıkarıp baktığında karnından saçmanın sıyırıp geçtiğinin izinin olduğunu gördüğünü ifade eden Öztürk, ateş eden kişileri göremediklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal