Aydos Ormanlarında Şiddetli Yangın!

İstanbul'da son zamanlarda sıklıkla görülen orman yangınları Aydos'da peyda oldu. Bu doğrultuda açıklama yapan valilik, ''Yangına, İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğünce sevk edilen 3 yangın söndürme helikopterleriyle müdahale edilmektedir.'' açıklamasını yaptı.

12.08.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-18:04) Aydos Ormanlarında Şiddetli Yangın!
İstanbul'da son zamanlarda sıklıkla görülen orman yangınları Aydos'da da peyda oldu. Yangın, havadan ve karadan yürütülen çalışmalarla söndürüldü.
Pendik, Kartal ve Sultanbeyli ilçe sınırlarını kapsayan Aydos Ormanı'nın henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

İtfaiye ekiplerinin karadan başlattığı söndürme çalışmalarına, helikopter ile havadan yardım geldi. Ekiplerin iki taraflı gerçekleştirdiği çalışmalarda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bunun ardından konuya açıklık getiren İstanbul Valiliği şu ifadeleri kullandı:
''Bugün saat 16.30 sıralarında Sancaktepe ilçemiz Aydos Ormanı’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle 4 farklı noktada yangın çıkmıştır.

Yangına, İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğünce sevk edilen 3 yangın söndürme helikopterleriyle müdahale edilmektedir.

Ayrıca; yangına müdahale eden ekiplere takviye olarak Orman Genel Müdürlüğünce 1 yangın söndürme helikopteri ve 1 adet yangın söndürme uçağı yangın mahalline sevk edilmiştir.''
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal