Aydın'da, Düğünlerde Davetlilere Oynama Yasağı

Covid-19 virüsünün bulaşma riskinin düğünlerde yoğunlukta olması sebebiyle Aydın'da tedbirler sıkılaştırıldı. Bu doğrultuda alınan önlemlere göre il genelinde organize edilen düğün törenlerinde gelin ve damat haricinde kimse oynayamayacak.

28.08.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-10:09) Aydın'da, Düğünlerde Davetlilere Oynama Yasağı

Aydın'da, coronavirüs önlemleri sıkı tutuluyor. Vali Hüseyin Aksoy liderliğinde bir araya gelerek yeni kararlar alan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, salgınla mücadele çalışmalarını masa yatırdı.

Toplantının sonrasında alınan kararlar yazılı olarak beyan edildi. Yeni kurallara göre gelin damat dışındaki diğer katılımcıların oynaması yasaklandı.

Söz konusu yazılı açıklamada yer alan yeni tedbirleri şu şekilde aktarıldı:

''Düğün, nişan, nikah, kına, sünnet düğünü gibi organizasyonlarda, köy, sokak ve düğün salonlarında yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde geleneksel (keşkekli) düğün saatinin 12.00-14.00, diğerlerinin 20.30-22.30 saatleri arasında yapılmasına, gelin ve damat dışında davetlilerin oynamasının yasaklanmasına, düğünlere katılan kişilerin ad, soyad ve iletişim bilgilerinin kaydedilmesine ve saklanmasına, düğün ve nişan süresince denetim ekiplerinden bir görevlinin (polis veya jandarma) düğün sonuna kadar düğünde gözlemci olarak bulunmasının sağlanmasına, düğün, nişan, nikah, kına, sünnet düğünü vb. dışındaki her türlü toplu organizasyonlar için kaymakamlıklardan izin alınmasına karar verilmiştir.''

Düğünlerdeki tedbirlerin haricinde 65 ve yaş üstü vatandaşların durumunu değerlendirmeden geçmeyen kurul, söz konusu vatandaşlar için toplu ulaşımın yoğun olduğu 08.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmamaları kararı aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal