Aydın'da 5 Kişiyi Öldüren Sanığa 5 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Aydın'da boşanma aşamasında olduğu eşinin evini pompalı tüfekle basan Mustafa Duran, 5 kişiyi öldürürken 4 kişiyi de yaraladı. Duran, çıkartıldığı mahkemede 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 64 yıl hapis cezası aldı.

10.06.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-12:27) Aydın'da 5 Kişiyi Öldüren Sanığa 5 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Aydın'da meydana gelen olayda, iddialara göre Tülin Duran, annesinden miras kalan evin tapusunu ağabeyi Birol Karakılıç'a devrederek bankadan 62 bin lira kredi çektirdi. Duran, kredi ile Hürriyet Caddesi'nde bir depo kiraladı ve dayanıklı plastik mutfak eşyaları satmaya başladı. Galericilik yapan ve daha sonra iflas ederek bir firmada pazarlamacı olarak işe giren Mustafa Duran, yine iddialara göre Tülin Duran'a para verdi ve işe ortak oldu. Birlikte çalışmaya başlayan çift arasında bir süre sonra anlaşmazlık yaşandı.

Yaşanan tartışmanın ardından Tülin duran, kızı Tuğçe Duran'ı da yanına aldı ve ağabeylerinin yaşadığı ölen annesine ait İstiklal Mahallesi'ndeki müstakil eve yerleşti. Tülin Duran, daha sonra Mustafa Duran'a boşanma davası açtı. 

POMPALI TÜFEKLE EVİ BASTI

Mustafa Duran, bu gelişmelerin ardından 20 Temmuz 2018 tarihinde eşi ve kayınbiraderlerinin yaşadığı eve geldi. Aracını eve yakın bir yere park eden Duran, arka koltukta getirdiği iki pompalı tüfeği alarak eve baskın yaptı.

Duran, bahçede toplu şekilde yemek yiyen, eşi ve kızı ile kayınbiraderleri Birol Karakılıç ve Bekir Cihan Karakılıç, eşleri Serpil ve Emine Özlem Karakılıç ile yeğen Şükran Karakılıç ve komşuları Filiz Kahya ile Mehmet Kahya'ya pompalı tüfekle ateş açtı. Mustafa Duran saldırının ardından aracı ile olay yerinden kaçarken, Birol Karakılıç, Bekir Cihan Karakılıç, Emine Özlem Karakılıç ile Filiz Kahya ve Mehmet Kahya hayatlarını kaybetti. Saldırıda, Tülin Duran ve kızının da aralarında bulunduğu 4 kişi ise yaralandı.

Ekiplerin başlattığı çalışma sonrası Mustafa Duran kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Duran, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SALDIRGAN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ!!!

Nazilli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık Mustafa Duran tutuklu bulunduğu Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile (SEGBİS) katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılması yönünde görüş bildirirken, Duran da yaptıklarından pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti Mustafa Duran'a, Mehmet Kahya, Filiz Kahya, Birol Karakılıç, Emine Özlem Karakılıç ve Bekir Cihan Karakılıç'ı 'kasten öldürdüğü' gerekçesiyle 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, eşi Tülin Duran, kızı Tuğçe Nur Duran, Serpil Karakılıç ve Şükran Karakılıç'ı da 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ettiği gerekçesiyle de 64 yıl hapis cezası verdi.

Davanın ardından açıklamalarda bulunan sanık avukatı Özlem Burcu Ugan, daha fazla ceza beklediklerini belirtti ve "Müvekkillerimiz Tülin Duran ona karşı yaptığı eylemden dolayı adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl ceza aldı. Yine kızına Tuğçe Nur Duran'a karşı gerçekleştirdiği eylemden de adam öldürmeye teşebbüs kabul edilerek 18 yıl, Serpil Karakılıç’a karşı adam öldürmeye teşebbüsten dolayı 14 yıl, Şükran Karakılıç’a karşı da yine 14 yıl ceza aldı. Öldürdüğü 5 kişiden dolayı da 5 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı." dedi.

"TASARLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUK"

Pişmanlık indirimi yapılmadığını belirten Ugan, "Ancak tasarlama olduğunu düşünüyorduk biz. Mahkemece tasarlanma kabul edilmedi. Biz de gereken itirazımızı yaptık. Biz müvekkillerimiz adına sanığın tasarlayarak adam öldürme ve tasarlayarak adam öldürmekten teşebbüsten ceza almasını bekliyorduk ancak mahkeme bunu uygun görmedi. Karara karşı istinafa gideceğiz. Sanığın suçluluğu sabittir. Biz olayda tasarlama olduğu kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal