Ayasofya'nın İmamı Belli Oldu mu?

Ayasofya'nın kapılarını ibadete açılmasıyla gözler atanacak iki imam ile dört müezzinin kimler olacağına çevrildi. Yeni Şafak'taki iddiaya göre imamlardan birisi Ferruh Muştuer olacak.

13.07.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-10:03) Ayasofya'nın İmamı Belli Oldu mu?

Ayasofya’nın kapılarını ibadete açılmasıyla ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz tarihinde hazırlıklar sürerken gözler kimlerin vazifelendirileceği sorusuna döndü.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tekrar camiye çevrilen Ayasofya için görevlendireceği iki imam be dört müezzinden ilk ikisinin kim olacağı belli oldu. Öğrenilen bilgiye göre ilk imam vazifesine Ferruh Muştuer’in, müezzin görevine ise Alpcan Çelik’in atanması konuşuluyor.

2015 Dünya Kur’anı Kerim okuma birincisi olan hafız Muştuer, Ayasofya’da daha evvel Fetih Suresi'ni okumuştu. İlk müezzin olarak vazife yapması beklenen müezzin Alpcan Çelik ise Selimiye Camii imamlığı görevini üstleniyor. Müezzin Çelik’in de Kur’an tilavetinde dünya birinciliği var.

Atamalar yapılırken imamlarda hem kıraat hem ses güzelliği hem de ilmi bilgi kıstasları dikkate alınırken, müezzinlerde de bilhassa ses güzelliği arandı. Ayasofya'daki düzenlemeler bugün Din İşleri Yüksek Kurulu’nda da konuşulacak.

Toplantıda verilecek kararın ardından Ayasofya’daki düzenlemeler de kesinliğe ulaşmış olacak. Sonrasında da o düzenlemeler uygulamaya konulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal