Ayasofya’nın Gli’sinden Kötü Haber!

Ayasofya Camii'nin 16 senedir müdavimi olan tatlı kedi Gli'den kötü bir haber geldi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin resim çektirmek için sıraya girdiği Gli'nin sağlık durumunun iyi olmadığı, bu sebeple ayrı bir odada tutulacağı belirtildi.

20.09.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-14:55)

 

Sevimli kedi Gli’nin durumu daha önce sosyal medya adresi üzerinden duyurulmuştu.

16 senedir Ayasofya’da yaşayan kedi Gli’nin insan yaşıyla 81 yaşında.

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan, sosyal medya hesabı üzerinden Gli'nin sağlık durumu ile ilgili bilgi aktardı.

'GLİ AYASOFYA'NIN SEMBOLÜ OLMUL MEŞHUR KEDİSİ'

Gli'nin sağlık durumunun iyi olmadığını belirten Tufan şu ifadeleri kullandı:

'Korktuğumuz oldu. 2 gün önce Ayasofya'ya gittiğimde görevlilere Gli'yi sordum, veterinerde olduğunu söylediler, bir sıkıntı olduğunu anladım.

Maalesef Gli çok hastaymış ve artık kalabalıktan uzak bir odada yaşaması gerekiyormuş. Geçmiş olsun Gli, senin için çok üzgünüm. Bilmeyenler için Gli Ayasofya'nın sembolü olmuş meşhur kedisi. Orda doğup büyüdü, 16 senedir Ayasofya'da yaşıyor. Ayasofya onun evi. Turistlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı, gözbebeği. Ama artık sağlığı el vermediği için ayrı bir odada bakılacakmış.'

Kedi Gli’nin kendisine olan yoğun ilgiden rahatsız olabileceği de belirtilmişti.

Şu zamanlarda da Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan’dan gelen haber Gli'nin sevenlerini telaşlandırdı.

Tufan sosyal medya hesabı üzerinden Gli’nin sağlık durumunun iyi olmadığını belirtti. Beyza Tufan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 ’Korktuğumuz oldu. 2 gün önce Ayasofya’ya gittiğimde görevlilere Gli’yi sordum, veterinerde olduğunu söylediler, bir sıkıntı olduğunu anladım. Maalesef Gli çok hastaymış.’ Tufan sevilen kedi Gli’nin bir süre kalabalıktan uzak bir odada yaşaması gerektiğini de paylaştı. Şimdi tüm sevenleri Ayasofya’nın kedisi Gli’den gelecek güzel haberleri bekliyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal