Ayasofya'da İlk Namaz İçin Tarih Verildi!

Ana muhalefet partisi CHP'nin fütursuzca yapılan tüm itirazlarına rağmen Ayasofya'nın ibadete açılma kararı vücut buldu. İlk namaz için 15 Temmuz günü karar kılındı.

17.06.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:17) Ayasofya'da İlk Namaz İçin Tarih Verildi!

Ana muhalefet partisi CHP'nin bilinçsiz yapılan tüm itirazlarına rağmen Ayasofya'nın ibadete açılma kararı vücut buldu. İlk namaz için 15 Temmuz günü karar kılındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya hususunda kurmaylarına gönderdiği talimat, Türkiye gündeminde birinci sırada yer alıyor.

CHP'NİN SULTAN AHMET CAMİİ ÖNERİSİ TEPKİ ÇEKTİ
Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak cami olarak ibadete açılmasını talep eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefet tepki gösterdi. Ayasofya'nın müze olarak hizmette kalması konusunda fütursuzca bir ısrara kapılan CHP, bu da yetmezmiş gibi Sultanahmet Camii'nin de müze olmasını sile getirdi.

Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arka çıktı.

DANIŞTAY KARARI İÇİN NEFESLER TUTULDU
Bununla birlikte Danıştay'a taşınan kararın önümüzdeki temmuz ayının başlangıcında sonuçlanacağı öngörülüyor. Danıştay, Ayasofya'nın müze statüsünden alınıp alınmayacağına yönelik kararını 2 Temmuz'da açıklayacak.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL'DEN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, konuya yönelik gerçekleştirdiği açıklamada Ayasofya'nın artık ibadete açılması gerektiğini dile getirdi.

"İLK NAMAZ 15 TEMMUZ'DA KILINSIN" TEKLİFİ
Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Ayasofya konusu da değerlendirildi. Kurul mensupları, Ayasofya'nın ibadete açılması halinde ilk namazın 15 Temmuz'da kılınmasını önerisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu teklife ılımlı yaklaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal