Ayasofya'da İbadetin Kapıları Açıldı: Danıştay, Camiden Müzeye Dönüştürülmesi Kararını İptal Etti

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesiyle ilgili 24 Kasım 1934'te Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay'ın aldığu bu kararla Ayasofya'da ibadetin kapısı açıldı.

10.07.2020-18:15 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-18:21) Ayasofya'da İbadetin Kapıları Açıldı: Danıştay, Camiden Müzeye Dönüştürülmesi Kararını İptal Etti

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesiyle ilgili 24 Kasım 1934'te alınan Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davayla ilgili kararını duyurdu. Danıştay, konu olan Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Bu kararın yanında Ayasofya'da ibadetin kapıları açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu olan kararın ilan edilmesinden birkaç saat sonra Ayasofya'yı ibadete açan karara imza attı. Karara ilişkin fotoğrafı kişisel sosyal medya (twitter) hesabında paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hayırlı olsun' ifadesini kullandı.

İletişim Başkanlığı, buna ilave olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün saat 20:53'te Millete Sesleniş konuşması yapacağını açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal