Ayasofya Cami Oluyor Mu? Abdulkadir Selvi 10 Temmuz'u İşaret Etti

Son zamanların tartışmalı konularından olan Ayasofya için bu hafta içinde karar verilmesi bekleniyor. Konuyu köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, 'Danıştay’ın kararının 10 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor.' dedi.

09.07.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-11:57) Ayasofya Cami Oluyor Mu? Abdulkadir Selvi 10 Temmuz'u İşaret Etti

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri Ayasofya meselesi oldu. Danıştay 10'ncu Dairesinin vereceği karar merak konusu olurken, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi konuyu köşesine taşıdı ve önemli iddialarda bulundu.

Ayasofya'nın cami olarak açılmasına karar verildiğini belirten Selvi, 'Sosyal medyada Danıştay’ın ‘Ayasofya’nın cami olarak açılmasına karar verdiğine’ dair haberler üzerine bir araştırma yaptım. Danıştay’ın kararının 10 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Ancak Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması yönünde karar alınmış. Asıl önemli olan nokta buydu. Danıştay 10. Dairesi bu milletin 86 yıldır hasretle beklediği karar verdi. Ayasofya’ya vurulan yasaklar zincirini kaldırdı. Ancak kararın, yazılması ve imzaların tamamlanması sürecinden sonra açıklanması bekleniyor.' dedi.

'AYASOFYA MÜCADELESİNDE YARIN TARİHİ BİR GÜN'

Kararın oy birliği ile alındığını aktaran Selvi, 'Kararın 10 Temmuz Cuma günü açıklanacağı söyleniyor. Ayasofya mücadelesinde yarın tarihi bir gün.' ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

İstanbul'un Fethi kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okutulurken, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması tartışmaları tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda kararı millete bırakırken, vatandaşın büyük bir kısmı Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını istedi. Danıştay 10'ncu Dairesi'nde görülen davanın sonucunun bu hafta içi açıklanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal