Avukatlar 8 Yıl Sonra Abdullah Öcalan'la Görüşmek Üzere Yola Çıktı

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları 8 yıl sonra ilk defa Öcalan'la görüşmek üzere Gemlik'ten İmralı Adası'na doğru yola çıktı.

22.05.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-10:53)

Terör örgüyü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları 8 sene sonra ilk defa Gemlik'ten İmralı Adası'na hareket etti. Avukatların Öcalan'a iç çamaşır, günlük gazete ve bir kaç kitap götürdüğü öğrenildi.

İmralı Cezaevi'nde yatan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan 8 yıl sonra adaya geçişin sağlandığı Gemlik'ten giden heyetle bir araya gelecek.

İMRALI ADASI'NA HAREKET ETTİLER

Bir kadın, bir erkek avukatı sabah 9.20 sularında Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na geldi. Burada kimlik kontrolleri gerçekleştirilen avukatların yanlarında iç çamaşır, günlük gazeteler ve bir kaç kitabı da getirdiği öğrenildi. 2 avukat İlçe Emniyet Müdürlüğü, jandarma ve Cezaevi Müdürlüğü birimlerinin kontrolünde Gemport Limanı'ndan İmralı Adası'na gitti.

NE OLMUŞTU?

Abdullah Öcalan Mayıs ayının başlarında Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi ve avukatlarıyla bir görüşme gerçekleştirmişti. Fakat avukatlar bu görüşmeyi yapmak için İstanbul'dan hareket etmişti. Bugünkü ziyaret 27 Temmuz 2011 tarihinin ardından avukatlarıyla Gemlik üstünden gerçekleştirilen ilk görüşme niteliğini taşıyor. Öcalan en son 12 Ocak 2019'da kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal