Avrupa'ya Ağzının Payını Verdi: Doğruyu Konuşuyoruz, Neden Rahatsızsınız?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı açıklamada, AB ile imzalanan 3 anlaşma birlikte uygulanması gerektiğini söyledi.

12.10.2016-14:55 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Avrupa'ya Ağzının Payını Verdi: Doğruyu Konuşuyoruz, Neden Rahatsızsınız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde soruları yanıtlıyor.
Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki anlaşmaları değerlendiren Çavuşoğlu, "Çoğu dostumuz Ankara'yı ziyaretinden sonra gerçek durumu anladı. Hepimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz" dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği sözleri tutmadığını belirten Çavuşoğlu, "Biz açık konuşuyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız biraz açık konuşuyor, siz de bundan rahatsız oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair binlerce belge var. Gülen, daha önce başka darbelerin de arkasında durdu"

Dokunulmazlıkların kaldırılması
Teröre silah taşıyan, terörle arasına mesafe koymayan vekillerle ilgili hukuki süreç başlatıldı. Bunu demokrasiye aykırı olarak değerlendiriyorsunuz, ama biz demokrasi savaşı veriyoruz. Eğer onlar yargılanmasa, bizim, teröre destek verenlerle ne farkımız olur?

İdam sorusu
İspanyol bir palamenterin, "İdam cezası geri gelecek mi?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Böylesine bir travmayı atlatmak kolay değil. Kendi askeriniz, kendi halkınıza silah doğrultuyor. Bu durumda, halkın bir takım talepleri oldu. Demokrasilerde halkın taleplerine yüzde yüz kulak tıkamak yanlış, ancak halkın duygularını doğru yönetmemiz lazım. Ben şahsen söylüyorum; idam cezasına karşıyım. Aklı selim bir şekilde bu konuyu milletvekillerimiz değerlendirirler. Elbette OHAL döneminde biz tıpkı Fransa'nın yaptığı gibi, bir delegasyon, bazı kısıtlamalar oldu. OHAL bizim tercihimiz değildi, fakat öyle bir kompleks durum ki, 3 ay bile yeterli olmadı. Şu an bile tehdidin tamamen ortadan kalktığına inanmıyor halkımız. Düşünün, 40 yıldır devletin içine sızan bir çete. Fransa'da iki terör saldırısı oldu, OHAL'i bir yıl uzattı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal