Avrupa'nın En Büyük Hastanesi Yarın Ankara'da Açılıyor

Ankara'da yarın açılışı yapılacak olan Şehir Hastanesi aynı zamanda Avrupa'nın en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek açılış 9. şehir hastanesi olarak hizmete girecek.

13.03.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-14:46) Avrupa'nın En Büyük Hastanesi Yarın Ankara'da Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açılışını gerçekleştireceği Ankara Şehir Hastanesi ülkemizdeki 9. şehir hastanesi olma özelliğini taşıyor. Daha önce Isparta, Yozgat, Adana,  Mersin, Kayseri, Eskişehir, Elazığ ve Manisa'da hizmete açılan şehir hastanelerinden farklı olarak kapasitesi itibariyle Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olma özellğini taşıyan Ankara Şehir Hastanesi 3 bin 633 yataklı kapasitesi ile halka hizmet vermeye başlayacak. Kalp ve Damar Hastanesi'nde  470, Genel Hastane'de 586, Çocuk Hastanesinde 555,  Kadın Doğum  Hastanesi'nde 518, Yüksek Güvenlik Adli Psikiyatri'de 100, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon'da 300 ve Onkoloji Hastanesi'nde 598 adet yatakla hizmet verecek olan hastane 674 adet yatakla da yoğun bakım bölümünde hizmet verecek.

HASTANE BÜNYESİNDE AMBULANS HELİKOPTERLER DE OLACAK

Tam anlamıyla hizmet vermeye başladıktan sonra günlük 30 bin hastaya hizmet vereceği ve acil bölümünden de ortalama 8 bin kişilik bir hasta girişinin olacağı öngörülüyor. Dijital ortamda hizmet verecek olan hastanede teknolojinin kolaylıklarından yararlanılacak. Geniş alanları içerisinde 2 helipor alanı bulunacak ve buralarda 2 adet ambulans helikopter hizmet vererek hazır halde bekliyor olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal