Avrupa'nın En Büyük Göçmen Kaçakçısı Akbar Omar Tawfeeq İstanbul'da Yakalandı

Avrupa'nın en büyük göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen Iraklı Akbar Omar Tawfeeq ve örgütüne yönelik 4 ilde operasyonlar yapıldı. Aralarında Tawfeeq'in de yer aldığı 25 kişi gözaltına alındı.

29.05.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:01)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerinin katıldığı operasyonda Avrupa'nın en büyük göçmen kaçakçısı olduğu öne sürülen Iraklı Akbar Omar Tawfeeq önderliğindeki suç örgütüne dönük 4 ilde baskınlar yapıldı.

İstanbul, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir'de yapılan operasyonlarda Tawfeeq'in de içinde olduğu 6'sı yabancı asıllı toplam 25 kişi gözaltına alındı. Operasyon esnasında yurt dışına kaçmaya uğraşan bir tekne seyir halindeyken durduruldu. Gerçekleştirilen aramalarda örgütsel dokümanlar, bir miktar uyuşturucu madde, suçtan elde edildiği düşünülen yüksek miktarda Euro ve Amerikan dolarına el konuldu. Öte taraftan Muğla Marmaris'te soruşturma çerçevesinde "el koyma kararı" verilen 8 tekneden 7'si yakalanarak el konulurken, denizde olduğu düşünülen ve yeri tespit edilemeyen bir teknenin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

PKK-YPG İLE KOORDİNELİ HAREKET EDİYORLAR

Göçmen kaçakçılığı yapan şebekenin, Irak ve Suriye'de PKK/YPG ile koordineli hareket ettikleri, düzensiz göçmenleri Yunanistan üstünden İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine götürdükleri belirlendi.

BİR YILDA 2 MİLYON EURO

Şüphelilerin son bir senede yasa dışı yollardan kaçırmaya uğraştığı 569 göçmen yakalandığı bildirildi. 6 araç ve 6 tekne ile çok sayıda can yeleğine el konulurken şüphelilerin bir göçmenin illegal yollarla yurt dışına sevkiyatı karşılığında minimum 5 bin Euro adıkları, senelik ortalama 2 milyon Euro elde ettikleri kaydediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal