Avrupa'dan Kritik Brunson İddiası!

FETÖ’nün kaçak imamları ile Türk düşmanı Avrupalı parlamenterler, 2 Kasım tarihinde Cenevre’de bir araya geliyor. Örgüt, görüşmeye Türkiye’de cezaevinde kalmış ve kendisinin ‘takas malzemesi’ yapıldığını öne süren ABD’li önemli bir kişinin de katılacağını belirtti.

27.10.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-09:08) Avrupa'dan Kritik Brunson İddiası!

FETÖ’nün üst düzey imamları Avrupa’nın göbeğinde büyük bir karalama organizasyonu yapma kararı verdi. Avrupa kurumlarına iletilen tanıtım bülteninde 2 Kasım tarihinde İsviçre’nin Cenevre şehrinde buluşacaklarını açıklayan FETÖ’nün kritik imamları 'Türkiye’de İnsan Hakları’na Eşi Görülmemiş Tehdit Uluslararası Konferansı'  başlıklı bir toplantı yapacaklarını duyurdu.

Toplantıya içlerinde Türkiye’de tutuklu kalmış FETÖ’cülerin ailelerinin, firari sözde Türk gazetecilerin ve hukukçuların ile sivil toplum kuruluşları üyelerinin bulunacağı belirtildiği bültende bunlarla birlikte İngiltere, İsviçre ve Hollanda’da Türkiye’yi eleştiren ve FETÖ’ye destek veren çok sayıda siyasetçi ve parlamenterin de katılacağına vurgu yapıldı.

İhanet toplantısının hedefi ise Türkiye’de yargı reformu ve insan haklarına temel saygı konularında AB Adalet Divanı, BM ve Avrupa Konseyi’nin Türkiye karşısında faaliyete geçirmek olarak ifade edildi. Toplantıya yönelik dikkat çekici bir başka nokta ise Türkiye’de yakın zamana kadar hapishanede kalan ve ABD’li mahkumların nasıl hükümet tarafından takas unsuru olarak değerlendirildiğini anlatacak olan eski bir tutuklunun da konuşmacı olarak bulunacağı bilgisine yer verildi.

Adı gizli tutulan bu gizemli mahkum akıllara İzmir’de 35 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ve ardından  tahliye edilen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’u getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal