Avrupa'daki Türk Vatandaşlarına Geri Dönüş Kısıtlaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan'ın duyurusuna göre 9 Avrupa ülkesine uçuş engeli kararı bugün saat 08.00 itibariyle başladı. Bakanlık açıklamasında, bu ülkelere seyahat etmiş olan Türk vatandaşları için geri dönüş yasağının uygulanacağını bildirdi.

14.03.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-09:55) Avrupa'daki Türk Vatandaşlarına Geri Dönüş Kısıtlaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye'den 9 Avrupa ülkesine yapılması planlanan uçak seferleri bugün saat 08.00 itibariyle durduruldu.

Bakan Cahit Turhan'ın konuya yönelik gerçekleştirdiği açıklama tam olarak şöyledir: "Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, ve Hollanda’ya yapılan seferler 14 Mart sabah 08.00’den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır. Bu tarih Sağlık Bakanlığı’nca ileriye veya geriye alınabilir."

Bu çerçevede, Türk Hava Yolları (THY) ve diğer ilgili ülke hava yolu şirketlerinin, uçuş engeli çıkartılan 9 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye son yolculu uçakları, ülkelerin lokal saati ile bugün 08.00'e kadar yapıldı.

TÜRK VATANDAŞLARINA GERİ DÖNÜŞ YASAĞI

Öte yandan Türkiye'den bu ülkelere yolcu taşıma engeli söz konusu olmazken, bu süreçte bahsi geçen ülkelere seyahat eden Türk vatandaşları için geri dönüş yasağı uygulanacak. Gerektiğinde ilgili ülke hava yolları boş gelerek kendi yolcularını alarak dönebilecek. Ayrıca Bakanlık açıklamasında bu kısıtlamadan kargo seferlerinin muaf olduğu bildirildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal