Avrupa'da 24 Haziran Seçimleri Gündeme Oturdu!

Strazburg'da bugün başlayan AKPM sonbahar dönemi Genel Kurulu'nda, Türkiye'de gerçekleşen 24 Haziran seçimleri hakkında gözlemci raporu gündeme oturdu.

08.10.2018-17:25 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-17:06) Avrupa'da 24 Haziran Seçimleri Gündeme Oturdu!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Azerbaycan Heyeti üyeleri Ganire Paşayeva ve Samed Seyidov, Türkiye'de gerçekleşen 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri hakkında gözlemci raporunun ele alındığı toplantıda Türkiye'ye karşı çifte standart uygulandığını ifade edildi.

Strazburg'da bugün başlayan AKPM sonbahar dönemi Genel Kurulu'nda, Türkiye'de gerçekleşen 24 Haziran seçimleri hakkında gözlemci raporu gündeme oturdu.

Seçimleri gözlem amacıyla AKPM için Türkiye'ye giden heyetin Ukraynalı Başkanı Olena Sotnyk'in başlandığı oturumda söz alan AKPM Azerbaycan Heyeti Üyesi Ganire Paşayeva, raporda bulunan eleştirileri ele alarak, "Seçimlerin OHAL altında gerçekleşmesi Türkiye'nin teröre karşı meşru mücadelesinin bir neticesi olarak zaruri bir durumdu. Bu çoğulcu ve gerçek demokratik seçimlerin yürütülmesine engel değildir. Diğer birçok ülkede olağanüstü hal kapsamında seçimler gerçekleştirildi. Fransa'da 2017 yılında  gerçekleşen seçimler aslında en son misallerinden birini gösteriyor. Bütün bunları ele alarak, temsilcisi olduğum Hür Demokratlar Grubu (FDG) adına, Türkiye'deki seçimlerin demokratik ve tüm esasları ile uluslararası normlara uygun olarak gerçekleştiğini beyan ediyorum." dedi.

Paşayeva, "Biz aynı zamanda, Türkiye'nin Avrupa Konseyi değerlerine sahip olmaya devam edeceğine güveniyor ve bu yöndeki adımlarına destek veriyoruz." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal