Avrupa ve ABD Hayvanları Katlediyor

Danimarka'dan sonra dört Avrupa ülkesi ve ABD'de de görülen 'Cluster-5 virüs'ü dünya çapında paniğe yol açtı, virüsü yayan hayvanlar askeri üste itlaf ediliyor.

10.11.2020-21:41 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-21:42) Avrupa ve ABD Hayvanları Katlediyor

Resmi olarak 'Cluster-5 virüs' olarak adlandırılan yeni koronavirüsün görüldüğü vizonların itlafına Danimarka'da bugün itibariyle başlandı.

31 Aralık 2019 tarihinde Çin'in dünyaya resmen ilan ettiği koronavirüs salgınında son verilere göre pozitif testlerin sayısı 51 milyona yaklaşırken, can kayıpları 1 milyon 263 bini aştı.

Danimarka'da vizon çiftliklerinde koronavirüs tespit edilmesiyle başlayan kaos, hafta sonu itibariyle kıta değiştirip Kuzey Amerika'ya ulaştı.

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka'da yeni tip virüs 200'ü aşkın insana ve diğer hayvanlara bulaştı.
Resmi açıklamada, vizonlarda rastlanan Covid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının koronavirüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği ancak daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı vurgulandı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, mutasyona uğramış virüsün, geliştirilmekte olan Covid-19 aşılarının etkinliği için tehlike oluşturduğunu açıkladı.

'HAYVAN KATLİAMINI ANLATAN FOTOĞRAFLAR'

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal