Avrupa Ülkeleri de Coronavirüs İçin Bağış Topluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Coronavirüs ile mücadele kapsamında başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'na CHP’den sert tepki geldi. Oysa CHP’nin örnek gösterdiği Avrupa ülkeleri de Coronavirüs ile mücadelede aynı kampanyayı yürütüyorlar.

31.03.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-12:21) Avrupa Ülkeleri de Coronavirüs İçin Bağış Topluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan "Kabine Toplantısı" bitti.

Kabine üyelerinin katılımıyla saat 15.54'te başlayan toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü. Başkan Erdoğan'ın, toplantının ardından "Millete Sesleniş" konuşması gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19'la mücadelede "Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlatarak, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıyoruz.

'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular.

Meclis'teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR KAYITSIZ KALMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya çağrısının ardından vatandaşlar kolları sıvadı ve Coronavirüsle başlatılan savaşa maddi olarak destek verdi.

Her durumda olduğu gibi yine sahneye çıkan CHP, PKK ve FETÖ'cü provokatörler, kampanyayı sabote etmek için harekete geçti. Söz konusu yardım kampanyasına akıl almaz eleştiriler yönelten malum çevreler, her zaman yaptıklarını yapıp Avrupa ülkelerini örnek gösterdi.

Avrupa ülkelerinin vatandaşlardan para toplamak yerine vatandaşlara para dağıttığını iddia eden CHP'liler, Twitter'da 'Zırnık Yok' diyerek bağış kampanyasına çomak sokmak istediler.

TÜM AVRUPA ÜLKELERİ, VATANDAŞLARINDAN NAKİT YARDIM İSTİYOR

Türkiye'nin başlattığı kampanyayı geçtiğimiz haftalarda başta Fransız hükümeti olmak üzere çoğu Avrupa devleti hayata geçirmişti. 

Fransız hükümeti çeşitli STK'lar aracılığıyla vatandaşlarından para topluyor.

Fransız Senatör Gerald Darmanin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada'Ulusal bir dayanışma çağrısında bulunuyorum. Çevrimiçi bağış toplama platformu kurulacak, böylelikle Coronavirüs'ten en fazla ihtiyaç duyanlar ve en çok etkilenenler için bir ulusal dayanışma çabasına katkıda bulunun' çağrısı yaptı.

SMS'LE PARA TOPLUYORLAR

Fransa'da hükümet, vatandaşlardan 2 ila 5 euro arasında bağış yapması için SMS gönderiyor. Operatörlerin tam destek verdiği kampanyada şimdiye dek milyonlarca euronun toplandığı ifade ediliyor.

CHP DÜN YAPTIĞINI BUGÜN ELEŞTİRİYOR

CHP'li İBB de çok sayıda şaibenin tespit edildiği yardım kampanyalarıyla gündeme gelmişti. CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da destek verdiği kampanya kapsamında, nereye harcanacağı bilinmeyen meblalar vatandaşlardan isteniyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal