Avrupa Türkiye'nin Mobil Takip Uygulamasını Konuşuyor

Fransız gazetesi, Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesinin yapamadığını yaparak, başarılı bir coronavirüs mobil izleme uygulamasını hayata geçirdiğini belirtti.

10.04.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:13) Avrupa Türkiye'nin Mobil Takip Uygulamasını Konuşuyor

Fransız gazetesinde yer alan haberde, Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesinin yapamadığını yaparak, başarılı bir coronavirüs mobil izleme uygulamasını hayata geçirdiği belirtildi.


Coronavirüse karşı uyguladığı mücadele ile en başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeyi geride bırakan ve virüsü kontrol altına almada atik davranan Türkiye, bu zorlu süreçte teknolojiden de yararlandı.

Dün resmi olarak Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ni başlattığını açıklayan Türkiye, bu sistemle coronavirüs vakaların izlenmesi ve gerekirse uyarılabilmesi için hareket geçti.

ŞAHSİ VERİLER TAMAMEN KORUMADA

Takip sistemiyle izolasyon kuralına uymayan kişiler uyarılacak, evde karantinada olması gereken bireyler evlerinden çıktığında telefonlarına uyarı mesajı gelecek. İhlali sürdürenlerin durumu emniyet ile paylaşılarak, gerekli idari müdahele ve yaptırım uygulanacak.

İletişim Bakanlığı, evde karantinada olan vatandaşların izleneceği bu sistemle sağlanan verilerin, salgınla mücadele haricinde hiçbir amaçla kullanılmayacağını ve salgın tehlikesi bittiğinde imha edileceği ifade edilirken uygulamada şahsi verileri koruma kanununa aykırı hiçbir şey olmadığını onayladı.

AVRUPA DÜŞÜNME AŞAMASINDA

Türkiye’nin salgınla mücadelesi, Avrupa ülkelerine emsal olacak nitelikteyken bir itiraf Fransız medyasından geldi. Bir Fransız gazetesi, Türkiye’nin izleme sistemini devreye aldığını duyururken daha pek çok Avrupa ülkesinin bu sistemi yalnızca “düşünme” aşamasında olduğuna vurgu yaptı.



“Avrupa ülkeleri, daha ‘gizlilik kuralını ihlal etmeksizin bir mobil takip sistemini nasıl kurabiliriz’in cevabını ararken Türkiye, tüm kişisel veri koruma kanunlarına uyarak hasta takip sistemini başlattı” ifadelerinin yer aldığı haberde, Türkiye’nin sıkı kurallar uyguladığının da altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal