Avrupa Parlamentosu'nda İslamofobi Değerlendirmesi

Avrupa Parlamentosu'nda İslamofobi ile ilgili konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Magid Magid, aşırı sağın, Avrupa genelinde destekçi sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptığını belirtti.

24.09.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-16:07)

Avrupa Parlamentosu'nda İslamofobi konusuyla alakalı değerlendirmelerin yer aldığı toplantıda söz sahibi olan Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Magid Magid, aşırı sağın, Avrupa genelinde destekçi sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptığını belirterek, bu kişilerin sadece insan haklarına değil güvenliğe de tehdit oluşturduğunu gündeme aktardı.

‘Aşırı Sağcıların Ortak Saplantısı İse Müslümanlar’

Magid, Macaristan'dan İspanya'ya, İtalya'dan İsveç'e kadar Avrupa genelinde İslamofobi'nin etkili olduğunu belirterek "Aşırı sağcıların ortak saplantısı ise Müslümanlar. Savunmasız bireylere karşı nefret söyleminin yayılması konusunda birlik olmuş durumdalar. Her türlü nefret ve ayrım konusunda saplantılılar." cümlelerini kullandı.

"İslamofobi ile mücadele için Avrupa Birliği'nin (AB) bütün araçlarını kullanan siyasi bir programa ihtiyacımız var." diyen Magid, benzer etkinliklerin tekrarlanması duyurusunu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal