Avrupa Birliğinin İlk Başsavcısı Belirlendi

Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi, yeni düzenlenecek ve mali suçlarla ilgilenecek başsavcılık makamına Rumen Laura Codruta Kövesi'nin atanması meselesinde anlaştı.

25.09.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-13:14)

Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi, yeni düzenlenecek ve mali suçlarla ilgilenecek başsavcılık makamına Rumen Laura Codruta Kövesi'nin atanması meselesinde anlaştı.

AB Komisyonu, AP ve birlik üyesi ülke temsilcileri arasında yapılan müzakerelerde, mali suçlarla ilgilenecek yeni savcılık makamı olan Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi'ne (EPPO) Avrupa Başsavcısı olarak Kövesi'nin atanması konusunda uzlaştığını gündeme sundu.Söz konusu makama 22 AB üyesi ülke dahil olacağını bildirmişti. Bu durumun aksine İsveç, Macaristan, Polonya, İrlanda ve Danimarka ise EPPO'ya dahil olmadı.

KÖVESİ'NİN GÖREV SÜRESİ İSE 7 YIL OLACAK

Bahsi geçen savcılığın faaliyete geçmesiyle AB üyesi ülkelerin mali konularda daha yakın iş birliği yapması öngörülüyor. AB Savcılığı'nın, birliğin bütçesine ve mali çıkarlarına karşı işlenen suçların faillerinin ve suç ortaklarının soruşturulmasından ve yargı önüne çıkarılmasından sorumlu olması düşünülüyor.

Savcılık makamının 2020 senesinde görev alması ve merkezinin Lüksemburg'da olması düşünülüyor. Kövesi'nin görev süresi ise 7 yıl olacak. Romanya'da 1973 yılında doğan Kövesi, 2013-2018'de ülkesinde yolsuzlukla mücadeleden sorumlu başsavcı olarak görev yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal