Avrupa Birliğinden Hitlerce Anlayış

14 ülkeye sınırlarını açmaya karar veren Avrupa Birliği, yayınladığı liste ile tepki çekti. Pandemi sürecinde birçok Avrupa ülkesinin yardım istediği Türkiye listede yer almadı. Bu durum uluslararası kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı.

01.07.2020-11:25 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-11:29) Avrupa Birliğinden Hitlerce Anlayış

Coronavirüs salgınının yayılmasıyla birlikte birçok önlem alınırken, tüm sınırlar kapatılmıştı. Avrupa Birliği (AB) de aldığı kararla, 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirmişti.

Dün alınan karar kapsamında, bazı ülkelere sınırlar açılmıştı. Listede yer alan; Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Karadağ, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay'a sınırlar 1 Temmuz'dan itibaren açılacak.

Öte yandan Çin'e de mütekabiliyet gereği AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde kısıtlama uygulanmayacak.

Listede Ruanda'nın bulunup, Türkiye'nin bulunmaması ise şaşkınlık yarattı. Pandemi sürecini başarılı atlatan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin listede olmaması uluslararası kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal