Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Tamamlandı

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) bu sene 5.'sini gerçekleştirdiği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) bugün sora erdi. Zirveyi yorumlayan EURAS Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, dünya üniversitelerinin bilgi birikimini aynı havuzda toplamanın onurunu yaşadıklarını dile getirdi.

21.02.2020-18:24 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-19:25)

19 Şubat'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Saray'ında 60'tan fazla ülkeden neredeyse 200 üniversite ile 2 bin 500'den çok rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanın katılım gösterdiği üç günlük zirve bugün düzenlenilen geleneksel aile fotoğrafı çekimiyle çalışmalarını tamamladı. Zirve hakkında yorum yapan EURAS Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, dünyanın problemlerine bu tarz iş ortaklığı çözüm olabileceğini ve bu tarz etkinlikleri çok önemsediklerini belirtti.

“Dünyanın problemleri bilgi birikimlerini bir araya getirerek çözülebilir”

EURAS Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, zirveyi şu sözlerle yorumladı:

“5'incisini gerçekleştirdiğimiz zirvemizin bugün sonuna geldik. 60'tan fazla ülkeden yaklaşık 2 bin 500 katılımcının yer aldığı bir zirve oldu. Üniversiteler bu süreçte birbirleriyle iletişim içine girdiler, iş birliği çalışmaları yaptılar, ortak projelere imza arttılar. Amerika'dan, Avrupa'dan, Asya'dan ve Afrika'dan üniversiteler zirvemize katıldı. Dünya üniversitelerinin bilgi birikimini aynı havuzda toplamanın başarısını yakaladık. Dünyanın problemlerine ortak çözümler bulmaya çalıştık. Bakıldığında tek başına bir coğrafyanın, bir ülkenin ya da bir üniversitenin dünyayı ilgilendiren problemleri çözmesi artık pek mümkün olmuyor. Nitekim tüm dünyayı tehdit eden koranavirüs nedeniyle binlerce insan yaşamını yitirdi. Virüsü taşıyan insan sayısı 70 bini aştı. Komşu ülkelerde bile virüs tehlikesi var. Bunun dışında deprem, göç, terörizm, çevre ve enerji gibi konularda yaşanan problemleri de tek başına bir ülkenin ya da üniversitenin çözmesi mümkün değil. Ancak iş birlikleriyle dünyanın bilgi birikimini bir araya getirerek problemlere çözüm üretebiliriz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal