Av Yasağı Kalktı, Balık Fiyatları Yarıya İndi

15 Eylül'den itibaren balık avlanma yasağının kalkması ile tezgahlar hareketlenmeye başladı. Fiyatlar da önceki aylara göre yarı yarıya düştü.

17.09.2018-19:17 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-19:10) Av Yasağı Kalktı, Balık Fiyatları Yarıya İndi

1 Eylül'den beri Karadeniz, Marmara ve Ege'de tüm tekneler, Akdeniz'de ise gırgır tekneleri avlanmaya başlarken, 15 Eylül'den beri ise bütün Türkiye'de yasak bütünüyle kalktı. Yasağın kalkmasıyla birlikte balık tezgahları da hareketlenmeye başladı. Tezgahların dolmasıyla beraber geçtiğimiz aylarda cep yakan balık fiyatları da yarı yarıya inerken, insanlar da balığa rağbet etmeye başladı.

"HER ÇEŞİT BALIK ŞU ANDA TEZGAHIMIZDA VAR"

Yeni balık sezonu ve fiyatlarla alakalı açıkalamalar yapan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, balık sezonunun 15 Nisan'da kapandığını anımsatarak, "1 Eylül itibariyle ise Marmara, Ege ve Karadeniz'de bütünüyle yasak kalktı. Akdeniz'de ise gırgır tekneleri avlanmaya başladı. Bizde trol balıkçılığı ise 15 Eylül'de başladı. Bunun nedeni de havaların sıcak olması ve nemin fazla olması. Fakat büyük teknelerimiz avlanmaya çıkmaya başlamıştı. Artık tüm teknelerimiz avlanmaya başladı. 2 gün olmasına karşın balıklarımız bol miktarda geliyor. Her tür balık şu anda tezgahlarımızda yer alıyor. Barbunya, gümüş, çupra, levrek, kefal, istavrit, mezgit, palamut, hamsi, kalamar, karides gibi her tür balık var. Yani denizde olan bütün balık türleri gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bolluk daha da fazlalaşacak" diye konuştu.

"FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ"

Akdeniz'in balık çeşitliliği bakımından iyi bir yere sahip olduğunu ifade eden Polat, "Balıklarımız şu anda iyi. İnsanlarımız Eylül, Ekim ve Kasım aylarını çok iyi değerlendirsin. Bu aylar sezonun ilk ayları olduğu gibi bu aylarda fiyatlar çok düşük olur. Yazın 40 liraya, 50 liraya alınan barbun 20 ile 25 lira arasında. Palamut 15 lira, hamsi 10 lira, sardalye 8-10 lira arasında satılıyor. Çupra-levrek 35-40 liraydı şu an 20-25 lira. Fiyatlarda yüzde 50'den, yüzde 100'e dek bir indirim var. Balık sağlıktır, vitamindir. Şu anda dünyada doğal olarak kalmış belki de tek gıdamız balıktır. Omega 3 ve 6 bakımından zengin, fosfor bakımından zengin. Biz beşikten, mezara dek balık diyoruz. Günde 3 öğün yeseniz dahi hiçbir zararı yok, yararı var. İnsanımız bu aylarda stok da yapabilirler, bunu değerlendirsinler. Balığı dondurup, ilerleyen günlerde, aylarda yiyebilirler. Yeter ki donmuş halde o balık kalsın" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal