Atatürk'ün Evi İçin Teklif! Yunanistan Ne Yapacağını Şaşırdı

Ayasofya kararı sonrası Yunan yetkililer ne yapacağını şaşırdı. Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi lideri Kyriakos Velopoulos Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nin sözde "Rum Kırımı'na adanmış bir müze" olmasını teklif etti.

11.07.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-16:06) Atatürk'ün Evi İçin Teklif! Yunanistan Ne Yapacağını Şaşırdı

Dün Danıştay'ın kararı ile Ayasofya müze statüsünde çıkartılarak ibadete açıldı. Bu durum tüm dünyada ses getirirken, Yunan yetkililer Ayasofya'nın hezimetini üzerlerinden atmak için her yolu denemeye başladı.

Elliniki Lisi partisinin lideri Kyriakos Velopoulos, misilleme olarak Türk sınırlarının kapatılmasını ve malların geçişi için genel bir ambargo uygulanmasını önerdi. Velopoulos yaptığı açıklamada, 'Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir.' denildi.

GEÇMİŞTEKİ YENİLGİLER HAZMEDİLEMEDİ!

Ayasofya ile geçmişteki yenilgileri bir kez daha hatırlayan Velopoulos Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nin sözde "soykırım müzesi" olmasını önerisinde bulunarak Mustafa Kemal Atatürk'e saldırdı.

Değişim Hareketi partisinin lideri Fofi Gennimata da konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Gennimata, 'Ayasofya'nın cami olması tüm Hıristiyanlığa hakarettir. Bu bizim, yani Yunanlılar için bir darbedir. Artık sözle değil yaptırımlarla cevap verilmeli.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal