Atatürk'ün Anıldığı Sırada Atatürk'e Hakaret Etti, Gözaltına Alındı!

Edirne'deki 10 Kasım anma törenleri sırasında bir kadın, "Atatürk ilah değildir, Allah’ın yasaları var. Atatürk Batı’nın yasalarını getirdi" diye bağırmaya başladı. Polis ekipleri kadını Atatürk'e hakaret suçlaması ile gözaltına aldı.

10.11.2018-12:24 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-12:19) Atatürk'ün Anıldığı Sırada Atatürk'e Hakaret Etti, Gözaltına Alındı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80’inci yıl dönümünde Edirne'de yapılan törenle anıldı. Tören esnasında Atatürk aleyhinde slogan atan E.Ş. adlı kadın (21), polis birimleri tarafından gözaltına alındı.

Edirne’deki törenler saat 08.40’ta Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Protokolün anıta çelenk koymasının sonrasında saatler 09.05’i gösterdiği sırada protokol ve vatandaşlar Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşu yaptı. Bu esnada tören alanının yanından geçen E.Ş. adlı kadın, "Atatürk ilah değildir, Allah’ın yasaları var. Atatürk Batı’nın yasalarını getirdi" diye bağırmaya başladı. Polis birimleri tarafından tören bölgesinden uzaklaştırılarak üstü ve çantası aranan E.Ş., daha sonra ’Atatürk’e hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Saygı duruşuna otomobillerdeki sürücüler ve yaya olarak caddeden geçenler de katıldı. Saygı duruşu ile beraber anıtta yer alan bütün bayraklar yarıya indirildi. Belediye hoparlöründen şehre Atatürk’ün kendi sesinden konuşmaları verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal