Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin İfadesi Ortaya Çıktı

Anıtkabir'de çektiği videoda Atatürk'e hakaret eden ve sonrasında tutuklanan Safiye İnci'nin ifadesi ortaya çıktı. İnci ifadesinde pişman olduğunu ve bunun suç olduğunu bilmediğini söyledi.

23.07.2018-13:37 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-13:29) Atatürk'e Hakaret Eden Safiye İnci'nin İfadesi Ortaya Çıktı

Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli videoyu sosyal medyadan paylaşmasının sonrasında başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan Safiye İnci, polisteki ifadesinde "kullandığı sözler sebebiyle çok pişman olduğunu, bunun suç olduğunu bilmediğini" iddia etti.

ANITKABİR'DE ATATÜRK'E HAKARET ETMİŞ TUTUKLANMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dönük Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli videoyu sosyal medyadan paylaşmasının sonrasında Safiye İnci için soruşturma açılmıştı. Gözaltına alınan şüpheli, dün tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti.

"BİR ANLIK BOŞLUĞUMA CAHİLLİĞİME DENK GELDİ"

Safiye İnci, gözaltına alınmasının sonrasında Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde alınan ifadesinde, soruşturma hususu Instagram hesabının kendisine ait olduğunu, yaklaşık iki senedir hesabı kullandığını, şifresini de başkasının bilmediğini söyledi.

Anıtkabir'e, halası ve iki kuzeninin ısrarıyla dolaşmak için gittiğini söyleyen Safiye İnci, "Ben gitmek istemiyordum." ifadesini kullandı. Videoyu kendi rızası ile çektiğini söyleyen Safiye İnci, "Bana kimse yardım etmedi. Herhangi bir hedefim yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşımdan beri kapalıyım. Yaklaşık 6 senedir da çarşaf kullanıyorum. Bu olayı da hiçbir provoke amaçlı gerçekleştirmedim. 20 Temmuz'da Instagram'daki hesabıma çekip koydum ve yaklaşık 5 dakika ardından da görüntüleri hesabımdan sildim. Bu görüntüyü yalnızca arkadaşlarımla paylaştım." açıklamasını yaptı.

"BUNUN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Safiye İnci, daha sonraki "özür videosu diye tanınan videoyu kendisinin mi çekip paylaştığının" sorulması ardından ise şu ifadeyi verdi:

"Halam ve kuzenlerim çektiğim videoyu gördükleri vakit videoyu kaldırmam için beni ikaz ettiler. Ben de videoyu 5 dakika içerisinde sildim. Sonrasında ailem tarafından özür videosu çekmem doğrultusunda ikaz edildim. Fakat ben hiçbir mana ifade etmeyeceği ve videonun çoktan yayılmış olduğundan sebeple çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim E.A, benim için bu özür videosunu çekip kendi Instagram sayfasıdnan büyük sayfalara gönderdi. Video içeriğinde kullandığım ifadelerden sebeple çok pişmanım. Bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal