Atatürk Havalimanı'nda Zor Anlar!

Hava sıcaklıklarının artması ile beraber göç etmeye başlayan ve göç hattı yolu üzerinde olan Atatürk Havalimanı'nda leylek sürüsü alarmı yapıldı.

10.04.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-17:38) Atatürk Havalimanı'nda Zor Anlar!

Hava sıcaklıklarının artması ile beraber göç etmeye başlayan ve göç hattı yolu üzerinde olan Atatürk Havalimanı'nda leylek sürüsü alarmı yapıldı. Leylek sürülerinden dolayı Türk Hava Yolları (THY)'nın Iğdır-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı pisti pas geçmek durumunda kaldı.

Atatürk Havalimanı'nda leylek sürüleri sebebiyle uçak seferlerinde olası bir aksama olmaması için kule görevlileri pilotları devamlı uyarıyor. Leylek göçü iniş - kalkış yapan uçakları sıkıntıya sokarken, bu zamanlar pilotlar ve kule görevlilerinin telsiz konuşmalarına da yansıdı.

Türk Hava Yolları'nın Düsseldorf seferini gerçekleştirmek için kalkış sırası bekleyen uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibat kurarak, ‘Biz hazırız ama kuşlar pist üzerinde olduğu için kalkış yapamıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Havalimanına inmek için sıra bekleyen başka bir uçağın pilotu ise Trafik kontrol kulesi ile gerçekleştirdiği telsiz konuşmasında, ‘Altımızdan leylek sürüleri geçiyor’ ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal