Atatürk Havalimanı'nda Piyasa Değeri 900 Bin Lira Olan Manda Boynuzu Yakalandı

Dakar'dan İstanbul'a gelen bir yolcu uçağında yapılan denetlemede, piyasa değeri yaklaşık 900 bin TL çok sayıda manda boynuzu ve süs eşyaları yakalandı.

02.02.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-13:06) Atatürk Havalimanı'nda Piyasa Değeri 900 Bin Lira Olan Manda Boynuzu Yakalandı

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Dakar'dan İstanbul'a gelen ve 'gümrüğe tabi eşyam yok' manasına gelen 'yeşil hat'tan geçen yolcular ve yanındaki eşyalar denetlendi. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 900 bin TL olan yüzlerce manda boynuzu ve bunlardan üretilmiş süs eşyaları yakalandı.

İKİ YOLCU TAKİBE ALINDI

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü birimleri tarafından nesli tükenmekte olan hayvanların kaçakçılığının engellenmesine dönük yapılan çalışmalar çerçevesinde Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üstünden analiz yapıldı. Bu çerçevede Dakar'dan İstanbul'a seyahat eden iki yolcu şüpheli değerlendirilip izlemeye alındı.

EŞYALAR DENETLENDİ

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Dakar'dan İstanbul'a gelen ve 'gümrüğe tabi eşyam yok' manasına gelen 'yeşil hat'tan geçen yolcular ve yanındaki eşyalar denetlendi.

MANDA BOYNUZLARI ELE GEÇİRİLDİ

Senegal vatandaşı olan kişilerin bagajlarında yapılan x-ray taramasında şüpheli yoğunluk belirlenmesi üstüne şahısların valizleri fiziki arama yapmak için açıldı. Gerçekleştirilen kontrolde şüpheli kişilerin valizleri içinde; 117 tane Afrika mandası boynuzu, 136 tane Afrika mandası boynuzundan yapılmış süs eşyası, 87 tane Afrika kıtasına özgü el yapımı ahşap heykel belirlendi.

DEĞERİ 921 BİN 900 LİRA

Şahıslar 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereği işlem yapılmak için Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine verildi. Yakalanan ve ülkeye kaçak olarak getirilmek istenen eşyaların gümrüklenmiş değerinin 921 bin 900 lira olduğu tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal