Atatürk Havalimanı'nda Bulunan 10 Uçak Açık Artırma İle Satılacak

Atatürk Havalimanı'nda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış 10 uçağın açık arttırma ihale usulüyle satılması bekleniyor.

28.08.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-11:08) Atatürk Havalimanı'nda Bulunan 10 Uçak Açık Artırma İle Satılacak

İstanbul Havalimanı’nın açılması sebebi ile ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü bitirmiş, hacizli ve hurda 10 uçak havadan görüntülendi. Uçakların, sahiplerinin almaması halinde açık artırma ile satılacağı öğrenildi. 

10 UÇAĞIN AKIBETİ MERAK KONUSU

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla beraber "Millet Bahçesi" olacak Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış hacizli ve hurda 10 uçak kaderinin ne olacağını bekliyor. Hurda ve hacizli uçakların sahiplerinin almaması halinde açık artırma usulü ile satılması planlanıyor. Bazı girişimcilerin ise "Millet Bahçesi" olacak Atatürk Havalimanı’nda hurda uçakları alarak kafe olarak dizayn edebileceği belirtildi. 

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ HALDELER

Havadan görüntülenen atıl vaziyetteki uçakların birçoğunun dış gövdelerinin döküldüğü görüldü. Uçakların kanat kısımlarında ise ciddi hasarlar göze çarpıyor. Uçakların camları ve motorları tamamen yerinden sökülmüş halde çürümeye terk edilmiş durumda. Ancak içerisinde hali hazırda birçok elektronik aksam bulunuyor. 

SATIŞ YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTI

Havalimanlarında hurdaya ayrılan birçoğu hacizli uçağın satılmasına ilişkin yönetmelik geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yapılan düzenlemeyle havalimanlarında altı aydan fazla süreyle bekleyen ve sahipleri tarafından alınmayan hava araçlarının maliklerine ve/veya işleticilerine yapılacak bildirim sonrasında hava araçlarının hurdaya ayrılarak açık artırma yoluyla satılmasını sağlayacak yönetmelik ile Atatürk Havalimanı’ndaki 20 civarındaki uçağın satışının da önü açılmıştı.

Yönetmeliğin yayınlanmasıyla uçakların sahipleri tarafından alınması için geçerli olan 1 aylık yasal süre geçtiğimiz 24 Ağustos'ta doldu. Uçakların kısa süre içerisinde ihale usulü satılması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal