Ataşehir'de Taksici Öldüren Zanlılara İlk Duruşmada Tahliye

Ataşehir'de bir taksicinin öldürüldüğü davada müebbet istemiyle yargılanan 2 zanlı, delillerin toplandığı ve kaçma şüphelerinin olmadığı gerekçesiyle ilk duruşmada tahliye edildi. Zanlılar tutuksuz yargılanacak.

20.09.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-12:08)

İstanbul Ataşehir'de, 63 yaşındaki taksici Aziz Kahraman'ı darp ederek öldürdükleri gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Metin Karahancı ve Yakup İğrek, ilk duruşmada serbest bırakıldıoldu.

İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın ilk celsesine, tutuklu sanıklar Metin Karahancı (40) ve Yakup İğrek (38), tutuksuz sanık Mehmet Eyidoğan (39), müşteki Özgür Kahraman ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Yakup İğrek, şunları kaydetti:

Olay günü önce Metin, sonra Mehmet ile ayrı ayrı telefonda konuştum. Bostancı'da benim bulunduğum mekana geldiler. Bir saat kadar oturup içki içtik. Eve gitmek için üçümüz bir taksiye binmeye karar verdik ve maktulün aracına tesadüfen bindik. Kendisini daha önceden tanımam. Araçta kusmam üzerine şoför Aziz Kahraman aracı durdurdu ve bana, 'Allah belanı versin' diye tepki gösterdi.

"BİZ AYRILIRKEN HAYATTAYDI"

Araçtan indi. Benim de araçtan indiğim sırada üzerimdeki kıyafetlerden beni silkeledi. Kazağım yırtıldı. Metin bu arada, 'aracın yıkama parasını veririz' diye seslendi. Araya girmek istedi. Maktul benim boğazımı sıkmaya başladı. Metin araya girince ona da küfür etmeye başladı. Bunun üzerine ben de sinirlenerek yüzüne denk gelecek şekilde yumrukla vurdum. Üçümüz birlikte vurmaya başladık. Daha sonra Mehmet araya girdi ve oradan ayrıldık. Biz olay yerinden ayrılırken rahmetli ayakta ve hayattaydı."

"TÜM DELİLLER TOPLANDI, KAÇMA ŞÜPHESİ YOK"

Diğer sanıklar da, olayın, Yakup İğrek'in anlattığı şekilde gerçekleştiğini söylediler.

Mahkeme heyeti, taksici Aziz Kahraman'ı ölüm sebebinin belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Sanıkların Kahraman'ın kesin ölüm sebebinin belirlenmemiş olması, eylemlerinin ölüme sebebiyet verdiklerini gösterir delillerin bulunmadığını belirten mahkeme , tutuklulukta geçen süre, delillerin toplanmış oluşu, kaçma şüphesi bulunmadığı ve delil karartma ihtimali bulunmadığından tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal