Atalarını Çanakkale'de Böyle Andılar

Çanakkale Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende, Yeni Zelanda askerleri ‘haka’ dansı yaptı.

25.04.2018-15:51 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-19:08)

Çanakkale Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende, Yeni Zelanda askerleri atalarını ‘haka’ dansı yaparak andı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümü vesilesiyle Conkbayırı’nda bulunan Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Yeni Zelanda askerleri atalarını haka dansı yaparak andı.

DUALAR EDİLDİ

Protokol üyeleri, anıta Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri Maori Kültürel Topluluğu'nun dans gösterisi eşliğinde geldi. Törende ilahiler okunup, dua edildi. Yeni Zelanda askerleri çanakkalede hayatını kaybeden atalarını haka dansı yaparak andı

HAKA DANSI YAPILDI

Konuşmaların ardından Yeni Zelanda Anıtı'na çelenkler konularak, Yeni Zelanda ve Türkiye ulusal marşları eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Yeni Zelandalı askerlerin meşhur haka dansı ile sona erdi. Katılımcılar, dansa yoğun ilgiyle takip etti.

ULUSLARARASI TEMSİLCİLER KATILDI

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Savaşları’na katılan diğer ülkelerin temsilcileri hep birlikte katıldı.

HAKA DANSI NEDİR? HAKA DANSI NEDEN YAPILIR?

Haka dansı, aynı zamanda "savaş dansı" olarak da adlandırılır Yeni Zelanda'nın 140 yıllık savaş dansı olan ve ülkenin dünya tarafından bilinen en önemli kültür sembollerinden biri olan bu dans eskiden, savaşlardan önce savaşçıların güçlerini göstermeleri ve karşı tarafı korkutmaları için yapılırmış.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal