ASKİ'den "Şebeke Suyu" Açıklaması

Ankara'da 9 Haziran'da gerçekleşen sel felaketi nedeniyle hastalık riskine karşı şebeke sularının kullanılmaması hakkında çıkan haberlerin gerçek dışı olduğu duyuruldu.

14.06.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-14:30)

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce başkentte şiddetli yağmurlar sonrası gerçekleşen su taşkınları sebebiyle şebeke sularında risk oluştuğu yönünde haber ve iddiaların asılsız olduğu, şehir şebekesinden verilen içme ve kullanma sularının temiz olduğu kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ'den yapılan açıklamada, özellikle Etimesgut ilçesinde görülen şiddetli yağış ve su taşkınları sonrası şebeke sularında risk oluştuğu iddialarına ilişkin, "Etimesgut, Sincan ve tüm Ankara ilçelerimizde 9 Haziran'da meydan gelen sel felaketi dolayısıyla hastalık riskine karşı şebeke sularının kullanılmaması yönündeki haberler asılsızdır" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Açıklamada, Ankaralıların bu tür haberlere itibar etmemesi istenerek, "Şebeke suyumuz sürekli hem kontrol edilmekte hem de denetlenmektedir. Vatandaşlarımız güvenle tüketebilir ve kullanabilir" ifadesi kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal