Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenirim?

Mayıs ayında askere gidecek adayların, askerlik yerleri belli oldu. Adaylar aşağıdaki linkten askerlik yapacağı yeri öğrenebilirler.

10.04.2018-22:04 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-22:05) Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenirim?

Mayıs ayında askere gitmeye hazırlanan gençler, hemen askerlik yapacağı yerleri öğrenmek için beklemedeler. Askerlik yerlerinin belirlenmesiyle birlikte gençler celp dönemlerini, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesi olan “msb.gov.tr “ adresinden ve e-devlet üzerinden çabucak öğrenebilecekler. Peki, 98/2 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, askerlik yeri sorgulama sayfası.

ASKERLİK YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Asker adayları celp dönemlerini E-Devlet'den sorgulayabilecek. E-Devlet'e giriş yapan adaylar, bu sisteme giriş şifresini PTT'den kimlikleri ile alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den edinecekleri şifre ile sisteme giriş yapan asker adayları, sol üst tarafta yer alan e-hizmetler kısmına girecek.

Girdikleri kısımda, sayfanın üst tarafında yer alan 'Hizmet Adı' bölmesine kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem adaylar ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, ekranda çıkacak olan linke tıklayacak.

Linkin tıklanmasından sonra karşılarına çıkacak olan 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' veya 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı yeri basitçe sorgulayabilecek. Bu adımların sonrasında ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi edinilebilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı tarih ve yol izinleri bilgisi olacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistemden edinilebilecek.

ASKERLİK YERİ SORGULA

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal